LESAANBOD

Toon alle lessen

Integrale Yoga & Meditatie,

We starten bij deze les met een ontspanningsoefening waarbij we op de grond liggen of zitten. We “scannen” het lichaam en worden ons bewust van spanning, onze ademhaling en eventuele pijnlijke plekken.
Vervolgens starten we met de hatha-oefeningen. Een variatie van oefeningen waarbij we staan, zitten en liggen. Spieren in het lichaam worden hierbij goed doorbloed, organen worden gestimuleerd en het lichaam wordt soepel gemaakt. Omdat we de oefeningen rustig uitvoeren werkt het geestelijk ook kalmerend. Fysieke oefeningen worden soms afgewisseld met ademhalingsoefeningen waarbij de longen gereinigd en gestimuleerd worden.
Het laatste deel van de les is gereserveerd voor een geleide meditatie waarbij je innerlijk “op reis” gaat.

Integrale Yoga & meditatie voor het bedrijfsleven

Bedrijfsyoga houdt werknemers en werkgevers ontspannen ondanks een hoge werkdruk. Het maakt en houdt je bewust en helpt negatieve stress op de werkvloer te voorkomen. De prestaties kunnen verbeteren doordat yoga de geest verfrist en creativiteit stimuleert.

Integrale Yoga.....

- Maakt je bewust van lichaam en geest
- Geeft rust en verlicht pijn
- Maakt je stressbestendig

Hatha Yoga en Ontspanning

We beginnen deze les door bij binnenkomst in ontspannen rugligging op de yoga mat te gaan liggen, ogen gesloten.
De les gaat altijd van start met chanting van Om. Het helpt om te ontspannen, kalmeert de geest en brengt positieve energie in de ruimte.
Vervolgens oefenen we de yoga ademhaling om het lichaam op te warmen, de zuurstof in het bloed en de organen toe te laten nemen wat helpt om onze controle tijdens de oefeningen te vergroten. Na de ademhaling neem ik je mee op reis om te ontdekken wat yoga jou kan brengen. Yoga gaat over jou, en wat er met jou gebeurt op de mat. Er is geen competitie, geen goed of fout, alleen acceptatie van het zelf.
Je lichaam zal soepeler en krachtiger worden waardoor we steeds meer oefeningen kunnen toevoegen en je deze langer en dieper vast kan houden. Alle organen worden goed doorbloed en de spieren moeten aan het werk zonder dat ze overbelast worden. We eindigen de les met een ontspanning, waarbij je meegenomen wordt door mijn stem naar een diepe ontspanning en uiteindelijk naar de stilte.
We eindigen de les met chanting van Om Shanti.

Leren Mediteren

Tijdens deze lessen krijg je meer inzicht in wat mediteren nu eigenlijk is.
Door in meditatie te gaan, door stil te worden ga je alle aspecten van jezelf zien & voelen.
Doormiddel van adem - & concentratieoefeningen en de kracht van de geest gaan we leren dit allemaal wat meer onder controle te krijgen.
En als aangename bijkomstigheid word je ook nog eens heel rustig van mediteren.

Klankmeditatie

Tijdens deze geleide meditatie ga je ruim een uur innerlijk op “reis”.
De meditatie zal worden ondersteund door Ditte,  Monica en Dalilah met klanken en aandacht.
Klank is trilling, klank is de scheppende kracht van het universum. Het ontspant de geest en kalmeren emoties.
Een meditatie met klank ervaar je met meer dan alleen je gehoor – zelfs wanneer je slechthorend of misschien wel doof bent kun je dezelfde effecten merken.
Via zachte aanrakingen zullen we energiestromen in het lichaam begeleiden…Alle deelnemers krijgen persoonlijk aandacht.